The Green Lantern

The Green Lantern

 

Flugbindning

 

Detta är en fluga jag fiskat och bundit mycket länge och funkar ypperligt tidigt på säsongen och speciellt när dagsländor är på agendan.

Jag binder den oftast i natur färg och grönt i storlek 14-16-18 men jag har även några 10’or för dom riktigt stora sländorna som brukar dansa kring midsommar och då vit och brun.

Den krok jag använder mig av är en klinkhammer model av Tiemco 212TR. TR står för Trout vilket är trevligt då den klarar lite mer påfrestningar.

 

Flugbindning

Jag börjar med att fästa in tunn koppar tråd i silver precis där kroken böjer sig.

 

Flugbindning

Sen binder jag även in 4 fibrer av fasan tuppens mittre stjärtfjäder. Fasan är ett material som jag använder i många av mina flugor då jag tycker det är ett riktigt kanon material som funkar bra till det mesta.

 

Flugbindning

Linda fasanen upp till där du fäste in den och samma med koppar tråden. Varför jag använder koppar tråd är för att jag vill att flugan ska funka som tänkt dvs bakdelen ska lägga sig under ytan och jag vill att den ska göra det på första kastet.

En kläckare som inte hänger i ytfilmen är ingen kläckare därför använder jag mig nästa alltid av lite koppar i dessa mönster MEN se till att inte förtynga flugan för mycket så att den sjunker :).

 

Flugbindning

Cdc (Olive) kommer hålla flugan flytande och den fäster jag precis ovan på kroken med 1 cm ovanför krokögat.

Tänk på linda sparsamt då vi inte vill ha för mycket bulk!.

 

Flugbindning

Ovan på cdc’n binder vi in en sparsam bunt med hjorthår bara för att få en extra dimension i flugan och den blir lite snyggare att titta på men även flytförmågan förbättras avsevärt och antalet fiskar du kan ta på den ökar och du behöver inte byta fluga lika ofta.

 

Flugfiske

Klipp cdn’n och hjorthåret så du får en skarp kant precis där böjen på kroken börjar. Jag brukar försöka klippa ganska rakt ner jäms med krokens rygg så brukar det bli snyggt.

 

Flugbindning

När jag dubbar flugan lägger jag alltid några varv över ryggen och framför vingen. Dubbingen är en grå ekorre dubb som blir lite mörkare i vattnet och ser väldigt likt torax på en riktig fluga.

 

Ett mönster som har följt med mig i mitt fiskande och flugbindning i många år och går ofta hem hos såväl fiskar som fiskare.