No Hackle Bwo

No Hackle Bwo

Flugbindning

No Hackle Bwo är verkligen en kanon fluga och relativt lätt att binda och fiskar bra tack vare sin finna siluett som den bildar på ytan.

Jag brukar oftast binda dessa i olive och rostbrunt i storlekarna 14-20 och även som spinners men det tar vi nästa gång!.

Flugbindning

Vi börjar med att fästa in tråden på kroken.

Tråden jag använder mig av är en 18/0 Nano silk.

 

Flugbindning

Därefter binder jag in en bunt Grizzly hackle fibrer som stjärt.

 

Flugbindning

Till ribbing använder jag en lime grön flouro tråd.

 

Flugbindning

Dubba och ribba kroppen med lätt tappering. Som dubbing kör jag med en olive brun harmask som är ganska luddig vilket gör det lätt att dubba och du får en finn tapperad kropp.

 

Flugbindning

Därefter binder jag in två Blue Dun färgade cdc fjädrar från petitjean då dom är lite längre och oftast finare fibrer vilket gör att vingen blir lite mer buskig.

Bind in dom på mitten och dra sedan fjädrarna bak så du får kvar ungefär 2 cm vingar fram.

 

Flugbindning

Sedan lägger jag några varv dubbing runt vingen satt den trycks ihop en aning och blir lite mer stående.

avslutningsvis så ska vi klippa ner vingen och detta gör vi lättast genom att man tar vingen från sidorna av kroken och nyper fast den mellan tummen och pekfingret och klipper sedan snett neråt mot krokryggen satt du får en fin formad vingen på din blue dun.

 

Flugbindning

No hackle flugor är något som blir större inom flugbindning och jag tror det kan nog bero på att du inte behöver lägga så mycket pengar på hackel då det finns många olika fjädrar att använda sig av.

Men i dom mindre storlekarna så kan denna fluga ha lite svårt att ankra sig och då kan det vara ide att binda in ett hackle som fungerar som stabilisator och givetvis ben på flugan och det gör att den lägger sig bättre på ytan och inte på sidan.

 

Mvh David

Kommentarer är stängda.